de beste uitvoeringen van de Matthäus-Passion in oude kerken

J.S. Bach: Matthäus-Passion - Collegium Musicum Traiectum

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

Nergens ter wereld wordt dit beroemde werk van Johann Sebastian Bach zo vaak uitgevoerd als in ons land. En niet voor niets: het is en blijft een meesterwerk! Ook CMT waagt zich er dit jaar weer aan. Het ensemble voert de Matthäus-Passion uit in oude stemming (a=415 Hz) en op oude instrumenten. Ook dit project worden de musici van CMT weer gecoacht door leden van de Nederlandse Bachvereniging.

In het nog relatief korte bestaan van het ensemble is dit alweer de derde keer dat de Matthäus-Passion op de agenda staat. Dat is niet voor niets: dit hoogtepunt uit de barok blijft bijzonder om uit te voeren. Elke keer wordt er door de musici weer gezocht naar meer verdieping, verfijning en betekenis. En de Matthäus-Passion kan dat keer op keer bieden.

CMT voert de Matthäus Passion dit voorjaar drie keer uit: twee keer in Drenthe (Meppel en Coevorden; 9 en 10 maart) en eenmaal in Utrecht (16 maart). De kaartverkoop van de concerten in Drenthe is in handen van lokale organisaties (zie www.cmtraiectum.nl), kaarten voor het concert in Utrecht kunt u hier kopen. We hopen dat u komt genieten van een van onze concerten!

Video playlist


Data en locaties

Kies een datum om kaarten te reserveren.

Collegium Musicum Traiectum

Sinds de oprichting in 2015 stelt Collegium Musicum Traiectum zich ten doel werken uit de Barok en het begin van de Klassieke periode op authentieke wijze en op hoog niveau uit te voeren. Onder leiding van dirigent Gilles Michels, dirigent en violist Paulien Kostense en bariton Michiel Meijer ontwikkelen vergevorderde amateurmusici zich in de authentieke uitvoeringspraktijk van de barokmuziek. Koor en orkest worden hierbij regelmatig gecoacht door leden van de Nederlandse Bachvereniging.Uitgelicht

Música Temprana: El canto de la Sibila - Lied van de Sibille

Een programma door Musica Temprana waarin vrouwen en rituelen centraal staan in het muzikale en poëtische verhaal. Hoogtepunt: het Lied van de Sibille, in de versie van de kathedraal van Cuenca.


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833