de beste uitvoeringen van de Matthäus-Passion in oude kerken

J.S. Bach: Matthäus-Passion
Ars Musica

Kies een datum uit de agenda om te reserveren

De kracht van liefde

De ‘Matthäus Passion’; hét meesterwerk vol drama, vol menselijke emoties. De manier waarop Johann Sebastian Bach dit in muziek goot, is een wonder. Het blijft fascineren, elk jaar weer. Dat hebben we overigens wel aan collega-componist Felix Mendelssohn Bartholdy te danken, die de immense kracht van het stuk 100 jaar na de première opnieuw aan de wereld liet zien. Gelukkig hebben we de ‘Matthäus’ daarna niet meer losgelaten.

Goed om te weten:
• Uitvoering in een sfeervolle oude kerk
• Vaste zitplaatsen, op naam uitgegeven
• Hoe eerder u boekt, hoe beter uw plaats
• Inclusief tekstboekje met vertaling
• Goed zichtgarantie op rang 1 en 2
• Programma met pauze

Voor dirigent Patrick van der Linden is de boodschap van Bach in één woord: liefde. In vrijwel elke aria draait het om de liefde. In de aria ‘Aus Liebe’, wanneer de basinstrumenten zwijgen, wordt de liefde zelf hemels. Het kruis? Tranen? Verraad? Schuld? Uiteraard. Maar door alles glinstert liefde. De ‘Matthäus Passion’ houdt ons een spiegel voor; ze laat ons kijken naar de mens die we zijn en naar de mensen om ons heen. Met welwillendheid en liefde komen we nader tot elkaar. Een boodschap voor alle tijden, en zeker ook voor de onze.

Ars Musica – Je reisgenoot in klassiek!

Uitvoerenden:

Ars Musica

Patrick van der Linden, dirigent

Margreet Rietveld, sopraan

Robert Kuizenga, alt

Kieran White, tenor

Benjamin Bevan, bas

Adriaan de Koster, Evangelist

Frans Fiselier, Christus

Programma:

J.S. Bach: Matthäus-Passion (BWV 244)


Video playlist


Data en locaties

Kies een datum om kaarten te reserveren.

Ars Musica

Ars Musica biedt een muzikaal podium voor musici en ontvouwt muzikale schatten voor het publiek. Ars Musica fungeert ook als kenniscentrum op het gebied van muziek in het algemeen.Uitgelicht

Mini Matthäus-Passion

Een Mini Matthäus-Passion voor en door kinderen in Moordrecht. De Matthäus-Passion door de Koorschool, maar dan in een speciale versie.

Ars Musica

Ars Musica biedt een muzikaal podium voor musici en ontvouwt muzikale schatten voor het publiek. Ars Musica fungeert ook als kenniscentrum op het gebied van muziek in het algemeen.


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833