de beste uitvoeringen van de Matthäus-Passion in oude kerken

Mini Matthäus-Passion - Voor en door kinderen

Moordrecht, Dorpskerk, zaterdag 9 maart 2024, 15:15 - 16:15 uur

Info
Tickets
Contact

Een Mini Matthäus-Passion voor en door kinderen. De Matthäus Passion door de Koorschool, maar dan in een speciale versie.

De Ars Musica Koorschool wil met haar Matthäus-Passion voor en door kinderen een toegankelijke versie bieden van het eerste deel van de Matthäus Passion. Al zingend en vertellend, door het uitvoeren van de koralen, koordelen en aria´s èn het toelichten van het verhaal op een laagdrempelige manier, nemen we de luisteraar aan de hand, of dit nu een kind is of een volwassenen.

In de Matthäus-Passion staan koralen, maar ook koordelen, recitatieven en aria’s. Al deze verschillende onderdelen worden door de zangers van koor A, B en C van de Koorschool (kinderen van 6 tot en met 16 jaar) uitgevoerd. Daarnaast heeft artistiek leider Marjon van der Linden een verhaal geschreven, waarin het ontstaan en verloop van de Matthäus-Passion aan bod komt, steeds toewerkend naar een volgend gezongen koordeel, koraal, recitatief of aria.

Het verhaal voert de luisteraar mee naar het ontstaan van de Matthäus-Passion, in tekst en qua compositie. We horen over de evangelist Matthäus, de componist Bach, dubbelkorigheid, de vertaling van tekst in muziek… en intussen: waarom klinkt hier een koraal? Tussen de uitleg klinkt een groot gedeelte van de eerste helft van de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. Maar niet gewoon, de koordelen, de koralen, de aria’s, de ario’s, het wordt gezongen door kinderen, zelfs door de jongsten van 6 en 7 jaar! Iets dergelijks wordt op dit moment niet aangeboden in Moordrecht of Gouda, sterker nog: nergens in Nederland, want het is uniek.

Uitvoerenden:

Ars Musica Koorschool

Marjon van der Linden, dirigent

Gerben Budding, orgel

Programma:

Matthäus-Passion, deel 1 - J.S. Bach


Video playlist


Data en locaties

Ars Musica

Ars Musica biedt een muzikaal podium voor musici en ontvouwt muzikale schatten voor het publiek. Ars Musica fungeert ook als kenniscentrum op het gebied van muziek in het algemeen.Uitgelicht

J.S. Bach: Matthäus-Passion
Ars Musica

Uitvoeringen in 2024 van de Matthäus-Passion door Ars Musica, onder leiding van Patrick van der Linden. Reserveer op tijd uw plaats!

Ars Musica

Ars Musica biedt een muzikaal podium voor musici en ontvouwt muzikale schatten voor het publiek. Ars Musica fungeert ook als kenniscentrum op het gebied van muziek in het algemeen.


Algemene voorwaarden en Privacy statement • KVK 30196833